Het probleem

Foodwaste

In Nederland verdwijnt 1/3 van ons voedsel in de afvalbak. Brood is van al dat voedsel het meest verspilde product. Dagelijks worden in Nederland alleen al 800.000 broden weggegooid. Dat moet anders.. Dat kan anders!


Wij brouwen circulair en sociaal speciaalbier om impact te maken en te laten zien dat het anders kan


Het probleem

Socialwaste

In Nederland zijn er 1,3 miljoen mensen voor wie werken niet vanzelfsprekend is. Zij hebben om verschillende redenen een afstand tot de arbeidsmarkt. Wij vinden dat er een waardige werkplek moet zijn voor ieder die aan de slag wil.

Man draagt fusten in brouwerij

Social waste

Onze bieren worden gebrouwen in een sociale brouwerij. Hier werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Sociaal bier dus.

Geschenkverpakkingen

De geschenkverpakkingen worden gedrukt bij een sociale drukkerij

Displays

De displays gebruikt voor product presentatie in retail worden gemaakt in een sociale werkplaats

29

mensen aan het werk

Foodwaste

In al onze bieren gebruiken we reststromen brood. Hierdoor hebben we zelf minder ingrediënten nodig, en zorgen we aan de andere kant dat we een reststroom op een hoogwaardige manier kunnen hergebruiken. Circulair bier dus.

Honing

We hebben een eigen bijenkast, waarmee we bijdragen aan biodiversiteit. De honing uit de kast verwerken we in de Casino Blond.

Bierbostel

Bierbostel is het restproduct van het bierbrouwen. We onderzoeken hoe we ook deze reststroom hoogwaardig kunnen hergebruiken.

440.736

Sneetjes brood gered

Glazen

Onze bierglazen zijn gemaakt van oude wijnflessen. Het snijden en polijsten wordt gedaan in een sociale werkplaats. Circulaire en sociale glazen dus!

Glazen van Wasted Beers

Niet alleen verantwoord

Maar ook ontzettend lekker!

Wij zijn al overtuigd, verantwoord kan ook ontzettend lekker zijn. Dit weet je natuurlijk pas als je het proeft! Probeer nu onze bieren uit en ontvang ook nog eens korting als je je inschrijft op onze nieuwsbrief! We beloven slechts 1 keer per maand een update te sturen met nieuwe acties, ontwikkelingen en producten!

Pijl naar beneden

Blijf op de hoogte van onze avonturen

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op elk moment uitschrijven.