Het probleem
Foodwaste

In Nederland verdwijnt 1/3 van ons voedsel in de afvalbak. Brood is van al dat voedsel het meest verspilde product. Dagelijks worden in Nederland alleen al 800.000 broden weggegooid. Dat moet anders.. Dat kan anders!
Wij brouwen circulair en sociaal speciaalbier om impact te maken en te laten zien dat het anders kan

Social waste
Onze bieren worden gebrouwen in een sociale brouwerij. Hier werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Sociaal bier dus.
Geschenkverpakkingen
De geschenkverpakkingen worden gedrukt bij een sociale drukkerij
Displays
De displays gebruikt voor product presentatie in retail worden gemaakt in een sociale werkplaats
29
mensen aan het werk
Foodwaste
In al onze bieren gebruiken we reststromen brood. Hierdoor hebben we zelf minder ingrediënten nodig, en zorgen we aan de andere kant dat we een reststroom op een hoogwaardige manier kunnen hergebruiken. Circulair bier dus.
Honing
We hebben een eigen bijenkast, waarmee we bijdragen aan biodiversiteit. De honing uit de kast verwerken we in de Casino Blond.
Bierbostel
Bierbostel is het restproduct van het bierbrouwen. We onderzoeken hoe we ook deze reststroom hoogwaardig kunnen hergebruiken.
440.736
Sneetjes brood gered
Glazen
Onze bierglazen zijn gemaakt van oude wijnflessen. Het snijden en polijsten wordt gedaan in een sociale werkplaats. Circulaire en sociale glazen dus!


Niet alleen verantwoord
Maar ook ontzettend lekker!
Wij zijn al overtuigd, verantwoord kan ook ontzettend lekker zijn. Dit weet je natuurlijk pas als je het proeft! Probeer nu onze bieren uit en ontvang ook nog eens korting als je je inschrijft op onze nieuwsbrief! We beloven slechts 1 keer per maand een update te sturen met nieuwe acties, ontwikkelingen en producten!



Blijf op de hoogte van onze avonturen
